menu

Családireceptkönyv.hu

Palóc tyúkleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg tyúk, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mk pirospaprika, 30 dkg burgonya, 15 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 kk liszt, 1 db babérlevél, só, egész bors, köménymag, petrezselyem

Elkészítés:


1. Az olaj felén megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felengedve, beletesszük a feldarabolt tyúkot.

2. Megsózzuk, mérsékelt tűzön babérlevéllel, zúzott fokhagymával, köménymaggal fűszerezve, megpároljuk.

3. Amikor a tyúk puhulni kezd, felengedjük 1,5 liter vízzel, és a kis kockákra vágott burgonyát beletéve, megfőzzük.

4. Rózsaszínű rántást készítünk a másik evőkanál olajból a liszttel, kevés hideg vízzel felengedve simára keverjük, majd besűrítjük vele a levest.

5. Hozzáadjuk a leszűrt vágott zöldbabot, és a tejföllel néhány percig forraljuk.

Palóc tyúkleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Lucskos káposzta
Lucskos káposzta

S húst felkockázzuk és odateszem főzni. Mikor kezd megőni beleteszem a felvágott káposztát, csombort, kaprot, sót. Rántást csinálok és mikor a káposzta megfőtt paradicsom pasztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Francia hagymaleves (Stahl Judit)
Francia hagymaleves (Stahl Judit)

A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük 1 cm-es karikákra, és előveszünk egy nagy leveses fazekat. Kevergetve összemelegítjük benne a vajat az olívaolajjal, majd beletesszük a hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sajtleves zöld fűszerekkel
Sajtleves zöld fűszerekkel

A megolvasztott vajon megpároljuk a fölaprított vöröshagymát, meghintjük a liszttel, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejszínt, az ömlesztett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük -rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk