80 dkg tyúk, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mk pirospaprika, 30 dkg burgonya, 15 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 kk liszt, 1 db babérlevél, só, egész bors, köménymag, petrezselyem
1. Az olaj felén megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felengedve, beletesszük a feldarabolt tyúkot.
2. Megsózzuk, mérsékelt tűzön babérlevéllel, zúzott fokhagymával, köménymaggal fűszerezve, megpároljuk.
3. Amikor a tyúk puhulni kezd, felengedjük 1,5 liter vízzel, és a kis kockákra vágott burgonyát beletéve, megfőzzük.
4. Rózsaszínű rántást készítünk a másik evőkanál olajból a liszttel, kevés hideg vízzel felengedve simára keverjük, majd besűrítjük vele a levest.
5. Hozzáadjuk a leszűrt vágott zöldbabot, és a tejföllel néhány percig forraljuk.
S húst felkockázzuk és odateszem főzni. Mikor kezd megőni beleteszem a felvágott káposztát, csombort, kaprot, sót. Rántást csinálok és mikor a káposzta megfőtt paradicsom pasztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, felszeleteljük 1 cm-es karikákra, és előveszünk egy nagy leveses fazekat. Kevergetve összemelegítjük benne a vajat az olívaolajjal, majd beletesszük a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott vajon megpároljuk a fölaprított vöröshagymát, meghintjük a liszttel, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejszínt, az ömlesztett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük -rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű