1 kg paradicsom, liszt, zsír, pirospaprika, zellerlevél, só
1. Négy személyre számíts 1 kg friss paradicsomot.
2. Főzd meg egy kevés vízzel, majd törd át szitán. (Télen egy kis doboz paradicsomkonzervet használj fel.)
3. Csinálj szép piros rántást, ereszd fel a paradicsom levével, sózd meg, és főzz bele egy-két zellerlevelet vagy zöldpetrezselymet.
4. Burgonyás galuskával vagy zsírban pirított zsemlekockával tálald.
Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágom, majd a vajon puhára párolom. Óvatosan, nem pirítani akarom, csak párolni. Ezalatt megpucolom a fokhagymát, majd apróra vágom és a megpuhult vöröshagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsontozott csirkét 3 csésze húslevesben hagymával, sárgarépával és a zöld hagymával fedő alatt puhára főzzük. (10-15 perc) A megfőtt zöldségeket kivesszük a húslevesbőlés adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEbbe a sorrendbe összevágom és odateszem főzni. Mikor már majdnem megpuhult teszek bele rizst és ha kell adok hozzá egy kevés vizet majd készre főzöm. Ha apró galuskákat rakok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű