menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg fehér vagy vöröskáposzta, kevés só, 1 dl olaj, 1 ek cukor, 2 hagyma, köménymag, 2 ek ecet

Elkészítés:


1. A káposztát meggyaluljuk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.

2. A cukrot forró olajban megpirítjuk, az apró kockákra vágott hagymát, a kicsavart káposztát hozzátesszük, egy kevés köménymagot szórunk rá, az ecetet hozzáadjuk, és fedő alatt, néha kevergetve puhára pároljuk.

Párolt káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Borsó és bacon köret
Borsó és bacon köret

Az olajat kissé felhevítjük, és 3-4 perc alatt megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Ehhez jön a kockázott bacon, amit folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítunk. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós rozmaringos batáta
Ropogós rozmaringos batáta

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortaform...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Parmezános-fokhagymás parázsburgonya
Parmezános-fokhagymás parázsburgonya

Ez a parmezános-fokhagymás parázsburgonya a legfinomabb, és legegyszerűbb köretek egyike! Ha elkészíted, garantáltan sikert aratsz vele! 1 A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. 2 A p...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Párolt fodros kel
Párolt fodros kel

A kelkáposztát nagy darabokra összevagdossuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Gyorsan átforgatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát és az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk