1 kg fehér vagy vöröskáposzta, kevés só, 1 dl olaj, 1 ek cukor, 2 hagyma, köménymag, 2 ek ecet
1. A káposztát meggyaluljuk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
2. A cukrot forró olajban megpirítjuk, az apró kockákra vágott hagymát, a kicsavart káposztát hozzátesszük, egy kevés köménymagot szórunk rá, az ecetet hozzáadjuk, és fedő alatt, néha kevergetve puhára pároljuk.
Az olajat kissé felhevítjük, és 3-4 perc alatt megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Ehhez jön a kockázott bacon, amit folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítunk. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortaform...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a parmezános-fokhagymás parázsburgonya a legfinomabb, és legegyszerűbb köretek egyike! Ha elkészíted, garantáltan sikert aratsz vele! 1 A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. 2 A p...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát nagy darabokra összevagdossuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Gyorsan átforgatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű