1 közepes vöröskáposzta, 1 közepes vöröshagyma, 1 alma, 1 kk egész köménymag, 2-3 babérlevél, só, 2 dl víz, 1 púpozott ek kristálycukor, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl 6%-os borecet
1. A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig.
2. Az almát meghámoztam, kimagoztam és lereszeltem.
3. A vöröshagymát is megpucoltam, kis kockára vágtam, majd étolajon megfonnyasztottam.
4. Ekkor rátettem a káposztát, ráöntöttem a vizet, hozzákevertem a reszelt almát, így párolódott 15 percig.
5. Ekkor tovább ízesítettem, rászórtam a cukrot, hozzátettem a babérlevelet és az ecetet, adtam hozzá még egy kis vizet.
6. Így párolódott még fedő nélkül, sűrűn kevergetve 10 percig.
fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+fr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A paprikákat megmosni, kivájni a magházat és belülről enyhén meg sózni. A túrót össze nyomkodni, hozzá adni a tejfölt, tojást, 5 ek. olajat. Össze keverni és ezzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesA meghámozott krumplikat vágd fel vékony hasábokra. Tedd egy tál hideg vízbe és hagyd ázni legalább 30 percig. Szűrd le a krumplikat és alaposan törölgesd szárazra egy konyhai tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű