15 dkg főtt, füstölt sonka, 3 db sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 db burgonya, 1 kiskanál mustár, 1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, só, őrölt bors, 2,5 liter húsleves, kevés pirospaprika, kevés olaj, 2 dl tejföl, gombócokhoz: 50 dkg darált hús, 2 tojás, fél fej vöröshagyma, kevés zsemlemorzsa, só, őrölt bors
1. A vékony csíkokra vágott sonkát kevés olajon megpirítom, hozzáteszem a vékony karikára vágott sárgarépát és fehérrépát és együtt párolom pár percig.
2. Beleteszem a kockára vágott burgonyát és vöröshagymát, fokhagymát, a mustárt, megsózom, őrölt borssal megszórom és a húslevessel felengedem.
3. Közben elkészítem a húsgombócokat. Kevés olajon megpirítom a vöröshagymát, majd a húshoz keverem a tojásokkal és a fűszerekkel.
4. Apró gombócokat formázok belőle és amikor már majdnem puha a levesben lévő zöldség, akkor beleteszem a gombócokat és készre főzöm.
5. Ha kell még utána ízesítem. A leves tetejét megszórom kevés pirospaprikával és tejföllel tálalom.
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott hagymát pirítsd le kevés olajon, add hozzá a zúzott fokhagymát és a gyömbért, majd ebbe az alapba forgasd bele az aprított zöldségeket, és tedd hozzá a leveskockát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van füstölt hús, azt teszem fel előbb főni. A hagymát, babérlevelet beletesszük. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. Egy másik fazékban kicsit pároljuk a fűszerekkel. M...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát feldarabolom és az olajon megdinsztelem. A zöldségeket karikákra vágom és hozzáadom a hagymához. Ha kissé megpuhultak, felengedem 2-2,5 liter vízzel, sózom borsozom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű