4 db főtt tojás, 15 dkg pulykasonka, 3 szál zöldhagyma, 2-3 ecetes uborka, 1 tojásból házi majonéz (tojás sárga, mustár, olaj, só)
1. A tojásokat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. A sonkát egy másik tányérban szintén lereszeljük.
3. Az uborkát apró kockára vágjuk és a zöldhagymát karikára vágjuk.
4. Elkészítjük a majonézt és egy nagyobb vagy több kisebb, mély tálaló tálba rétegezzük a hozzávalókat.
5. A tál aljára egy kevés majonézt csorgatunk, belerakjuk a sonkát, ráhalmozzuk az uborkát, rákenünk egy adag majonézt, majd erre jön a reszelt tojás illetve a zöldhagyma.
6. A tetejére kenjük a maradék majonézt és zöldhagymával díszítjük.
7. Tálalásig hűtőben tartjuk.
A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk. Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott feta sajtot a hámozott napraforgómaggal olívaolajba áztatom kb. fél órára. Majd a salátára helyezem, hozzáadom a petrezselymet és a tonhalat, összeforgatom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű