rizs, zöldborsó, só, kk cukor, vaj, petrezselyem
1. A rizst elkészítjük.
2. Közben a zöldborsót annyi vízzel, amennyi elfedi, puhára pároljuk.
3. Párolás közben megsózzuk, és egy kávéskanálnyi cukorral ízesítjük.
4. Egy edényben vajat hevítünk, erre tesszük a rizst, majd a puhára párolt borsót, és összekeverjük.
5. Gőz fölött még letakarva állni hagyjuk. Lehet hozzá petrezselymet is adni.
A zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi ví...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. 2. Az egész krumplikat vajjal bekenjük, sóval, borssal beszórjuk, majd a sütőben 10-15 percig pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A krumplit alaposan megmossuk, megsikáljuk, majd hosszában félbevágjuk. Összekeverjük az olívaolajat az apróra vágott csilivel, a citromhéjjal, a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a karfiolt, szedjük apró rózsákra, majd hagyjuk nagyon alaposan megszáradni. A kis darabkákat tegyük késes aprítóba vagy turmixgépbe, és daráljuk még apróbbra. 10-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű