20 dkg rizs, 5 dkg vaj, 10 dkg Pannónia sajt, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 dl olaj, só
1. A rizst megmossuk és jól lecsepegtetjük. Kb. fél liter forró, sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és fedővel letakarva puhára pároljuk.
2. Amikor elkészült, levesszük a tűzről.
3. Belekeverjük a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtjük és 6-8 cm hosszú rudakat formázunk belőle.
4. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
Ha önálló ételként fogyasztjuk, akkor tartármártást kínálunk mellé, de sültek, pecsenyék köreteként is tálalhatjuk.
Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon mand...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KönnyűA káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, jól megmossuk és egyenletes vékony metéltre vágjuk vagy káposztagyalun legyaluljuk. Mikor levét kissé kiadja, jól kicsavarjuk. Mindi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEllában 1 dl vízen megpároltam GŐZ programon a spárgát. A sárgarépa készen volt már üvegben, hőkezelve. A konjac rizst 3 órán keresztül forró vízben áztattam. Mindent összemele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, ha mirelit, kiengedjük. Kevés olajon az áttört fokhagymát 2 percig kis lángon sütjük. Beletesszük a spenótot. Fedővel lefedve néhány percig...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű