1 kg rozsliszt, 40 dkg finomliszt, 4 dkg élesztő, 1 dkg só és meleg víz, 1 evőkanál méz
1. 1 dl vízzel a mézet és az élesztőt összekeverjük.
2. A liszteket átszitáljuk és rászórjuk a sót.
3. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük vele, majd meleg vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát gyúrhassunk.
4. A tésztát konyharuhával betakarjuk, és 1 órán át meleg helyen hagyjuk kelni.
5. Ezután a, tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átdagasztjuk.
6. Kiolajozott lisztezett tepsibe rakjuk, és 1 órán át pihentetjük.
7. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Fél kiló lisztet elkeverem a sütőporral, sóval, majd hozzáöntöttem a vizet és az olajat is. Dagasztógéppel összekeverem, majd mehet hozzá 4-5 deka liszt, hogy megfelelő keménységű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok 4-5 órára a konyhapulton. Ezalatt túlkel, összeesik. Majd összegyúrom, átteszem egy fedeles műanyag dobozba és mehet a hű...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. . A kész tésztát 8 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe belekeverjük a sót. Bedobjuk a mikróba 30 mp-re, hogy átmelegedjen, majd megkeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe. A főzőviz...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Könnyű