160 ml víz, 200 ml tej, 2 ek cukor, 2 tk só, 2 ek olaj, 520 gr liszt, 2 tk élesztő, 5 dkg sajt, bármilyen lehet, minél több féle, annál jobb
1. A hozzávalókat a gépbe teszem, és a dagasztás programra állítom.
2. Ha leállt, lisztezett deszkán átgyúrom,és sütőpapíros jénai tálba teszem.
3. Bevágom 3 helyen, tetejére sajtot szórok, és 30 percig kelesztem.
4. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm.
Melegítsük elő a sütőt 80 fokra. Készítsünk elő egy 2.5 deciliteres bögrét, mindent ezzel fogunk majd mérni. 1 bögre vizet melegítsünk meg a gáztűzhelyen vagy a mikróban, addig,...
Elkészítési idő: 45-30 perc Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sikérrel együtt egy nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojást, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyérsütést megelőző este készítsünk egy nokedliszerű tésztát, 40 dkg lisztből, 1 dkg élesztőből, és 3 dl vízből. A következő napon adjunk a tésztához fél dl olajat, két dkg sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgép dagasztotta, kelesztette. Formában sütve. 10 percig 200 fokon sült, utána 180 fokon még 40 percet. 30 perc múlva kivettem a formából és anélkül sült tovább.”
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű