menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg edami, vagy trappista sajt, 5 db főtt tojás, 1 dkg margarin, 1 doboz mackósajt, 12 szelet gépsonka, só, bors, apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:


1. A sajtot forrásban lévő vízbe tesszük, majd elzárjuk a gázt alatta.

2. Kb. 15-20 percig hagyjuk benne, amíg nyújthatóvá válik.

3. Utána kivesszük, lecsepegtetjük, téglalap alakúra nyújtjuk.

4. Sonkaszeleteket fektetünk rá, majd megkenjük a krémmel.

5. Krém: a mackósajtot a reszelt, főtt tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel összekeverjük.

6. Miután felkentük a sonkás sajtra, összetekerjük.

7. Folpackba csomagoljuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük.

8. Szeletelve tálaljuk.

9. Kipróbáltam, hogy még füstölt sajtot is tettem a töltelékbe, de készítettem mackó sajt helyett zöldfűszeres sajtkrémmel is.

Sajttekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Varsói töltött karaj
Varsói töltött karaj

A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn. Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott hagymát teszünk bele. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zöldfűszeres túrókrémmel töltött tojás
Zöldfűszeres túrókrémmel töltött tojás

1. A kemény tojásokat hosszában félbevágjuk. 2. A sárgákat kivesszük és elkeverjük a túróval, zöldfűszerekkel, krémsajttal. 3. Sózzuk, borsozzuk. 4. Tehetünk még bele í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Tatár-bifsztek
Tatár-bifsztek

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk