40 dkg edami, vagy trappista sajt, 5 db főtt tojás, 1 dkg margarin, 1 doboz mackósajt, 12 szelet gépsonka, só, bors, apróra vágott petrezselyem
1. A sajtot forrásban lévő vízbe tesszük, majd elzárjuk a gázt alatta.
2. Kb. 15-20 percig hagyjuk benne, amíg nyújthatóvá válik.
3. Utána kivesszük, lecsepegtetjük, téglalap alakúra nyújtjuk.
4. Sonkaszeleteket fektetünk rá, majd megkenjük a krémmel.
5. Krém: a mackósajtot a reszelt, főtt tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel összekeverjük.
6. Miután felkentük a sonkás sajtra, összetekerjük.
7. Folpackba csomagoljuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
8. Szeletelve tálaljuk.
9. Kipróbáltam, hogy még füstölt sajtot is tettem a töltelékbe, de készítettem mackó sajt helyett zöldfűszeres sajtkrémmel is.
A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn. Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott hagymát teszünk bele. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A kemény tojásokat hosszában félbevágjuk. 2. A sárgákat kivesszük és elkeverjük a túróval, zöldfűszerekkel, krémsajttal. 3. Sózzuk, borsozzuk. 4. Tehetünk még bele í...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű