1 kg burgonya, 25 dkg császárszalonna, 1-2 fejfokhagyma, zsír, só
1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk.
2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva összerakjuk.
3. Tetején burgonyát rakjunk, amit olvasztott zsírral meglocsolunk, megsózzuk és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
4. Savanyúsággal tálaljuk.
sajtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojást. Előbb villával, majd kézzel összedolgozzuk, gyorsan összeáll. A tésztából kis golyókat formázunk, amit tenyérrel k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRépát megtisztítom, karikára vagom. Hagymát apróra vágom. Vajon (margarinon) dinsztelem, 1/2 kávéskanál cukorral, vegetával ízesítem, sózom. (ízlés szerint) Kevés víz kell alá,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA krumplikat megmossuk, éles, vékony pengéjű késsel bevagdossuk, a 2/3 részükig, de az aljuk maradjon egyben. Felolvasztjuk a vajat, elkeverjük az olajjal, belekeverjük az apríto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabkákat egy jénai tálba egymás mellé, majd ízlés szerint szórd meg oregánóval, szí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű