3 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kicsi zeller, 1 póréhagyma, 1fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 10 dkg füstölt sonka, 1 ek olaj, 1 babérlevél, 1 zöldségleves kocka, szárított majoranna, szerecsendió, petrezselyem, só, őrölt bors, kevés tejföl
1. A füstölt sonkát apróra kockázzuk és egy kevés olajon kisütjük, majd kivesszük és a visszamaradt zsiradékban a felkockázott zöldségeket kicsit megdinszteljük, majd felengedjük vízzel, beledobjuk a leveskockát, sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval, babérlevéllel ízesítjük és puhára főzzük.
2. Amikor kész, a babérlevelet kivesszük belőle és botmixerrel összeturmixoljuk.
3. Tálaláskor csészékbe merjük és egy teáskanál tejföllel, a sonkával és petrezselyemmel díszítjük.
4. Pirított zsemlekockákat is tehetünk bele.
A leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a kétféle lereszelt sajtot, és kis lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad. Habverővel simára keverjük a lisztet 1 dl vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon feltesszük dinsztelni, majd jön bele a hús, rá a pirospaprika, só és bors. Ha az egész hús mennyiséget a leveshez használjuk fel, akkor mehet bel...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűFél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, apróra kockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Olajon megfuttatjuk, ha kez...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű