menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


él csésze hajdina
1-2 evőkanál olívaolaj (van, hogy én mangalica zsírt használok)
egy fej vöröshagyma apróra vágva
pár szál (2-3) sárgarépa
1-2 fehérrépa
1 paszternák
egy kisebb zellergumó, és majd díszítésnek az apróra vágott levelei
fél csésze zöldborsó
fél csésze mirelit kukorica
pár szem csicsóka
pár szem krumpli

bazsalikom, majoránna, lestyán, kakukkfű
20-30 dkg savanyúkáposzta

Elkészítés:


Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó).
Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy mangalicazsírt adunk hozzá.
Majd az összes tisztított, feldarabolt (csíkokra vágva is jó) zöldséget hozzáadjuk, és tovább pirítjuk egy kis ideig.
Majd felöntjük tisztított vízzel (1,3 liter), sózzuk, bazsalikomot, majorannát, lestyánt és kakukkfüvet teszünk bele, és a hajdina puhulásáig lassú tüzön főzzük kb. 25 percig.
Tálaláskor friss petrezselyemmel, zellerzölddel vagy metélőhagymával hintjük, és a tetejére savanyú káposztát szórunk, ami istenien megbolondítja.

Mivel a hajdina jól meg tudja magát szívni vízzel, elég nagy adag és sűrű levest kaphatunk.

Én tejföllel is szeretem, ha nincs itthon savanyú káposzta.

Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos ragu
Tárkonyos ragu

Nagyon egysuerű . Az apróra vágott kis fej hagymát fel teszem kevés olajon dinsztelni,fél időnél zeszek rá kb.-egy vagy két késhegynyi száritott tárkonyt azzal is piritom mert igy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tárkonyos legényfogó leves
Tárkonyos legényfogó leves

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. 2. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirít...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Bugaci húsgombócleves
Bugaci húsgombócleves

Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt szalonnát (én a szalonnát nagyon pici kockára vágom) és a szintén kockákra vágott vegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Török joghurtleves
Török joghurtleves

Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a levessel. Beleszórjuk a rizst és a mentát, sózzuk, borso...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk