4 tojás, 2 cs zsenge hónapos retek, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélőhagyma
öntethez: 1 dl főzőtejszín, 1,5 dl natúr joghurt, 1 ek citromlé, 1 kk mustár,
1 kk olívaolaj, só, őrölt bors
1. A tojásokat keményre főztem, közben a retket megtisztítottam, papírtörlővel leitattam róluk a nedvességet.
2. Először 4-5 mm vékony szeletekre, majd a szeleteket pálcikákra vágtam fel.
3. A megfőtt tojásokat megpucoltam, kettőt nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
4. A zöldfűszereket a vastag szárrészek nélkül apróra vágtam.
5. A főzőtejszínhez adtam a joghurtot, a citromlevet, mustárt és olívaolajat, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
6. A felaprított retket, lereszelt tojást és apróra vágott zöldfűszereket salátástálban összekevertem, majd beleforgattam az öntetbe.
7. A maradék két főtt tojást cikkekre vágva a saláta tetejére tettem.
Hozzávalók 1 kg aprószemű burgonya 1 fej salotta hagyma 5 tojás 5 dl tejföl 2 dl joghurt vagy kefír 2 kávéskanál dijoni mustár, lehet csípős is olívaolaj ízlés szeri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt sajtot és a sárgarépát sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a szintén lereszelt fokhagymát és az 1-2 evőkanál majonézt. Jól összeforgatjuk. Utána pirítós kenyérre kenjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers céklát és sárgarépát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát és a durvára vágott dióbelet. Ízlés szerint tehetünk bele ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát vékonyra gyaluljuk, vagy vágjuk. Egy tálba tesszük, és egy kicsi sót rakunk rá. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük. Ha a káposzta levet engedett,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű