1 l tej, 1 cs főzéssel készíthető puding, mazsola (ízlés szerint), 3 ek gríz (búzadara), 5-6 ek cukor
1. A pudingport, és a cukrot kevés hideg tejjel keverjük csomómentesre.
2. A megmaradt tejet tegyük fel főni, és még hidegen öntsük hozzá a pudingot, és a mazsolát.
3. Folytonos keverés mellett apránként adjuk hozzá a grízt, és főzzük azt készre.
4. Tálaljuk úgy, mint a hagyományos pudingot – külön tálkákba szedve.
5. Díszíthetjük friss, esetleg fagyasztott gyümölcsökkel.
1. Nagyon finom melegen, vagy akár hidegen is.
2. Bármilyen ízesítésű pudingporból elkészíthetjük.
1. A tojások sárgáját a porcukorral nagyon habosra keverjük. 2. Apránként, állandó kevergetéssel a narancs lereszelt héját és levét is hozzáadjuk. 3. A zselatint hideg vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat addig kell főzni, amíg sűrű, áttetsző nem lesz kb öt perc, Nagyon hidegre kihűteni, utána gépi habverővel nagyon kemény habbá verni / nekem kb. tíz perc / Kifehéred...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt felmelegitjük. A muffiforma mélyedéseit kikenjük vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Egy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAmíg az élesztő felfutott, összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztek, édesító, só, búzasikér, fűszerek. A felfutott élesztőben elkevertem a tojást, a vanília aromát, rumaromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz