25 dkg csiperkegomba, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, petrezselyem, őrölt bors, só
1. A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel.
2. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét.
3. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vizet, sózd és borsozd.
4. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be.
5. Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsd.
A húslevesben puhára főzöm a szeletekre vágott zöldségféléket. A tojássárgáját elkeverem a liszttel és az olvasztott margarinnal, majd besűrítem vele a levest. További 10 percig fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéslapockát felteszem főni hideg vízben, lassú tűzön, majd amikor felforrt leszedem a habját a levesnek és hozzáteszem a csirke húsokat. Közben a keletkező habokat újra leszed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzés előtti este a csülköt és a lencsét is áztasd be kicsivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a húst tedd fel főni körülbelül másfél liter vízben. Rakd hozzá a fokhagymá...
Elkészítési idő: 1:50h Nehézség: Könnyű