burgonya, zsír, só
1. A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, s kockázd fel.
2. Egy tágas tepsit zsírozz ki bőven, terítsd el benne a feldarabolt krumplit, sózd meg alaposan és a tetejét is gazdagon hintsd meg zsírral.
3. Forró sütőbe tedd, s míg pirosra nem sül, időről-időre forgasd át egy lapáttal a burgonyát és locsold meg a tepsi aljában összegyűlő zsírral.
1. Ha újkrumplit használsz, hagyd el az előfőzést és ne kockázd fel
A fóliába csomagolt, villával megszurkált édesburgonyát sütőlapon süssük puhára (45-60 perc), vagy sütőben süssük addig, amíg már könnyen át tudjuk szúrni egy hústűvel. Ha elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept elkészítéséhez külön tálakba helyezzük el a lisztet, tojást és a prézlit is. Fogjuk a hagymát és felkarikázzuk, majd egyenként az alapanyagokba forgatjuk őket. Mikor ezzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig fő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást. 2. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. 3. Sűrű palac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű