500 g tészta, min. 250-300 g túró, 375-400 g tejföl, 250-300 g húsos szalonna és/vagy sonka, 1 ek olívaolaj , 1-2 dl tej, só
1. Főzzük meg a tésztát.
2. Eközben egy közepes méretű tepsit kenjük ki az olívaolajjal, így nem ragad oda a tészta.
3. A tejföl és a túrót keverjük folyékony masszává a tej segítségével.
4. A megfőtt tésztát helyezzük a tepsibe, majd öntsük rá a tejföl, túró, tej keverékét.
5. Végül tegyük a tetejére a sonkát és/vagy szalonnát.
6. Az előmelegített sütőben 25-30 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 pe...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Ha már kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassa...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesElkészítése: Húzzuk le a szárról a leveleket, majd aprítsuk fel közepes nagyságúra, majd alaposan mossuk le folyóvíz alatt. Közben tegyünk fel sós vizet forrni, majd tegyük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós palacsintatésztát készítünk a tojásból, a lisztből a tejből és az ásványvízből, só, kevés cukor és bors hozzáadásával. 2. Ezután a kukoricát, a felszeletelt lila hagymát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű