25 dkg spagetti, 15 dkg húsos füstölt szalonna, kevés olaj, 3 dl tejföl, 2 tojás, só, bors
tetejére: reszelt sajt
1. A spagettit hagyományos módon, lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük majd leszűrjük.
2. Amíg a tészta fő a szalonnát kis darabokra vágjuk és kevés olajban egy serpenyőben megpirítjuk, majd a szalonnát egy tálra kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban a tejfölt megforgatjuk, és a leszűrt spagettit hozzáadjuk.
4. A tojásokat felverjük, sóval, borssal és ízlés szerint más fűszerekkel ízesítjük, majd ráöntjük a tejfölös spagettire és sűrűn kavargatva rásütjük a tojást a spagettire.
5. Végül a tojásos spagettihez kavarjuk a félretett pirított szalonnakockákat.
6. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk illetve reszelt sajttal megszórhatjuk.
A lisztet keverjük el a sóval. Az élesztőt kevés meleg vízzel és cukorral futtassuk fel, nagyjából 15 perc alatt. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a maradék meleg vizet, majd gyúrj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlasz tojásos tészta, amelyet lappá nyújtanak, majd feldarabolnak. Az azonos nevű rakott, csőben sült tésztaétel alapja. Frissen, szárítva és előfőzve is kapható. Egy változata a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedagasztjuk. (A kenyérsütőgép nagy segítség.) Hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. (Ha kissebb hajtoványokat szeretnén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű