1 kg zöldbab, 20 dkg füstölt kolbász, 1 kisebb húsos csont, répa, krumpli, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 dl tejföl, zsír, csipet liszt, pirospaprika, só
1. A zöldbabot, a zöldségeket a hússal és a kolbásszal megfőzzük. majd ha megpuhult rántást készítünk a zsírból, lisztből és paprikából és folytonos kevergetés mellett a levesbe csurgatjuk.
2. Ha összeforrt, akkor a tejfölt belekavarjuk, és még egyszer összeforraljuk.
1. A fejekből kipattintom a keserű fogakat. 2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni. 3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt nagyobb darabokra vágva, kevés barna cukorral megszórva 180 fokon légkeveréses sütőben 50 percig sütjük. Ezután a megsült tök héját eltávolítjuk, majd a tisztított sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, apróra kockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Olajon megfuttatjuk, ha kez...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű