menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsó leves grízgaluskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg zöldborsó, 1 ek zsír, 4 szál répa, 2 ek liszt, 2 húsleves kocka, 2 csipet bors, 2-3 mk só, 1,5 ek cukor (ha friss és édes a borsó, akkor nem kell), 1 mk vegeta, kevés petrezselyemzöld, 1 szelet zöldpaprika, 1/2 paradicsom

grízgaluska: 1 tojás, 1 tk vegeta, 70 gr búzadara

Elkészítés:


1. Megcsináljuk a grízgombócokat. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és berakjuk a hűtőbe, max. 30-ig.

2. A lábosba beletesszük a zsiradékot, és a borsót a karikára vágott répával megdinszteljük, mikor már majdnem puha, rárakjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, kicsit megkeverjük, ( kicsit szétnyomkodunk főzőkanállal egy kevés borsót, ettől szép zöld lesz a leves, és az íze is sokkal erőteljesebb) és félrehúzzuk a lábost.

3. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és felöntjük 1,5-2l vízzel.

4. Fűszerezzük: bors, só húsleves kocka, vegeta, paradicsom, paprika, cukor.

5. Kicsit még tovább főzzük (vigyázzunk, mert könnyen kifut).

6. Befejezés előtt 10 perccel mokkáskanállal beleszaggassuk a grízgombócokat.

Zöldborsó leves grízgaluskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Timi
Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves

Apróra vágott hagymát párolunk olajon, aztán rátesszük a gombaszeleteket, ezt is megpároljuk. Felöntjük vízzel, ízesítjük ételízesitővel, vagy leveskockával, só, bors, pirospaprika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyú tojásleves
Savanyú tojásleves

A zsírban a lisztet megpirítom, az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem benne, a köményt megpattogtatom rajta. Meghintem őrölt paprikával, felöntöm 2 l vízzel. Sózom, borsozo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Bojtárleves
Bojtárleves

1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk