menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg zöldborsó, 1 csirkeaprólék, petrezselyem, zsír, liszt, pirospaprika, só

Elkészítés:


1. Párolj puhára személyenként 15 dkg zöldborsót, ha lehet csirkeaprólékkal együtt, egy kevés petrezselymes zsíron.

2. Csinálj hozzá híg, piros, kissé paprikás rántást, és engedd fel vízzel. Ha nem aprólékkal főződ, lehetőleg csontlével ereszd fel.

3. Apró galuskát vagy rongyos tésztát főzz bele.

Zöldborsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplileves
Krumplileves

Egy kisebb fej hagymát meghámozunk, apró kockákra vágjuk és két evőkanálnyi olajon megpároljuk. A krumplit (fejenként egy nagyobbat számítva)meghámozzuk és kockákra vágjuk, répát é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojáslevesek
Tojáslevesek

Tojásleves nyáron Zsiradékot megolvasztok, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát adok hozzá,+ 1 babérlevelet ugyan úgy a rántást enyhén zsemleszínűre sütöm, félreveszem a tűzről me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges-kolbászos csicseriborsó leves
Zöldséges-kolbászos csicseriborsó leves

A szalonnát, a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert aprítógépbe teszem, összedarálom (ez a sofrito). Ezt az összedarált zöldséget és szalonnát fazékban megpárolom sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Petra
Tök krémleves
Tök krémleves

A hagymát megpirítom az olajon Hozzáadom a megtisztított és felaprózott zöldséeket. Felöntöm annnyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezem Főzöm Botmixerrel aprítom

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk