60 dkg zöldborsó, 1 csirkeaprólék, petrezselyem, zsír, liszt, pirospaprika, só
1. Párolj puhára személyenként 15 dkg zöldborsót, ha lehet csirkeaprólékkal együtt, egy kevés petrezselymes zsíron.
2. Csinálj hozzá híg, piros, kissé paprikás rántást, és engedd fel vízzel. Ha nem aprólékkal főződ, lehetőleg csontlével ereszd fel.
3. Apró galuskát vagy rongyos tésztát főzz bele.
Egy kisebb fej hagymát meghámozunk, apró kockákra vágjuk és két evőkanálnyi olajon megpároljuk. A krumplit (fejenként egy nagyobbat számítva)meghámozzuk és kockákra vágjuk, répát é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásleves nyáron Zsiradékot megolvasztok, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát adok hozzá,+ 1 babérlevelet ugyan úgy a rántást enyhén zsemleszínűre sütöm, félreveszem a tűzről me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát, a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert aprítógépbe teszem, összedarálom (ez a sofrito). Ezt az összedarált zöldséget és szalonnát fazékban megpárolom sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát megpirítom az olajon Hozzáadom a megtisztított és felaprózott zöldséeket. Felöntöm annnyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezem Főzöm Botmixerrel aprítom
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű