1 kg zöldborsó, 2-3 szál zsenge sárgarépa, 2 púpos tk házi ételízesítő, petrezselyemzöld, só, 1/2 dl étolaj a pároláshoz
galuskához: 1 tojás, 4 ek liszt, 1/2 mk só
1. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a fél deci étolajat.
2. Szórjuk bele a zöldborsót és a felkarikázott répát.
3. Tegyünk alá nagyjából két deciliter vizet, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a zöldségek szépen meg nem festik a vizet.
4. Ezt követően engedjük fel az egészet vízzel, sózzuk és ízesítsük a házi ételízesítővel, majd lassú tűzön főzzük meg.
5. Amikor már majdnem megfőtt a répa és a borsó is, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. Ezt azért nem érdemes előbb hozzáadni, mert akkor túlfő, és a belőle kifőlő ízanyagok teljesen tönkremennek, és nem fog kellőképpen érvényesülni az íze. A zöld fűszereket ezért mindig a főzés végén adjuk hozzá az ételekhez.
6. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a galuska: a tojásból, a lisztből, és egy-két csipet konyhasóból keverjünk masszát, majd a még forrásban lévő levesbe egy kanál segítségével (vagy nokedliszaggatóval) szaggassunk nagyjából két centiméternyi galuskákat. Ezek pár perc alatt megfőnek.
7. Amikor minden galuska feljött a leves tetejére, akkor készen vagyunk.
8. Tálaljuk forrón, mert úgy az igazi.
A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit azonos nagyságú, kisebb kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsiradékon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, n...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőtököt feldarabolom és megsütöm. A hagymát felkockázom és a vajon megdinsztelem. Hozzáadom a fűszereket és a felaprított sült tököt, felöntöm húslével, vagy vízzel. Botmixer...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű