menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- Marhahús
- Hagyma
- TV paprika
- Paradicsom
- Fokhagyma
- Só
- Bors
- Őrölt kömény
ZÖLDSÉG:
- Répa
- Petrezselyem gyökér
- Zeller
- Krumpli
NOKEDLI:
- :-)

Elkészítés:


A marhahúst felrakjuk pörköltnek:
Megpároljuk a hagymát majd paprikát és paradicsomot adunk hozzá. Amikor megpuhul belerakjuk a fokhagymát és a húst. Levében pároljuk, közben hozzáadjuk a sót, borsot és a köményt. (Ha nem enged elég levet, pótoljuk vízzel, hogy ellepje a húst)
Mikor félig megfőtt a hús hozzáadjuk a zöldségeket, majd rátesszük a pirospaprikát. Jól megkeverjük és felöntjük vízzel. Amint megpuhult a hús beletesszük a nokedlit.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kapros gombócleves
Kapros gombócleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tom-yum leves
Tom-yum leves

Előkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Paradicsomleves
Paradicsomleves

A lisztből és az olajból világos rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és apránként felengedjük vízzel. Közben folyamatosan keverjük, nehogy csomós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk