- Marhahús
- Hagyma
- TV paprika
- Paradicsom
- Fokhagyma
- Só
- Bors
- Őrölt kömény
ZÖLDSÉG:
- Répa
- Petrezselyem gyökér
- Zeller
- Krumpli
NOKEDLI:
- :-)
A marhahúst felrakjuk pörköltnek:
Megpároljuk a hagymát majd paprikát és paradicsomot adunk hozzá. Amikor megpuhul belerakjuk a fokhagymát és a húst. Levében pároljuk, közben hozzáadjuk a sót, borsot és a köményt. (Ha nem enged elég levet, pótoljuk vízzel, hogy ellepje a húst)
Mikor félig megfőtt a hús hozzáadjuk a zöldségeket, majd rátesszük a pirospaprikát. Jól megkeverjük és felöntjük vízzel. Amint megpuhult a hús beletesszük a nokedlit.
A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztből és az olajból világos rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és apránként felengedjük vízzel. Közben folyamatosan keverjük, nehogy csomós...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű