5 kg alma
60 dkg cukor
6 l víz
2 tk. citromsav
Az almát pucolom, magozom, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, felteszem főni.
Ha puha, botmixerrel pépesítem, belerakom a cukrot, majd felöntöm a maradék vízzel és felforralom.
Hozzáadom a citromsavat és még 1-2 percig forralom, aztán forrón üvegekbe rakom és lezárom.
"Megágyazok" neki és a dunsztban hagyom kihűlni.
10 perc 1. A meggyet leszárazzuk, alaposan megmossuk. (Tipp! Gyakran kukacos a meggy, így ha pár órára vízben áztatjuk a megmosott meggyet, akkor kijönnek a kukacok belőle. Ezt é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűodatettem én 8 dl vízben főni egy citrommal de én azt meghámoztam és 4-be vágtam... felforraltam, majd utána főztem 40 percet lassú lángon...akkor leszűrtem és barna cukorral, de j...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, a sóval habosra keverni, majd hozzáadni a citromok levét és lereszelt héját is.(narancs és mandarinnal megbolondítani) Gőz felett, folyamatos keveréssel sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször válogasd ki, és mosd meg jól a feketeszedret: csak a hibátlan szemekből készülhet lekvár. Ügyelj rá, hogy semmilyen külső szemét vagy levéldarab ne kerüljön a lábosba. Font...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyű