menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai palacsinta a spejzból


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A palacsintatésztához:

60 dkg liszt
1 cs. sütőpor (vagy fele sütőpor, fele szódabikarbóna)
1 mkk. só
10 dkg cukor (6 dkg cukor+2 cs. vaníliás cukor)
1 kk. fahéj (el is hagyható)

Elkészítés:


A palacsinta hozzávalóit egy nagy fedeles dobozba öntöm, alaposan összerázom és lezárom.
Az így elkészített keverék hónapokig eltartható, bármikor kikeverem és már sütöm is.

A kész palacsintához még szükség van:

1 csésze palacsinta alappor
1 db tojás
1 csésze tej
1 evk olaj

Ezeket alaposan kikeverem, majd a tésztából kisebb és vastagabb palacsintákat sütök.
Tálalhatjuk porcukorral, mézzel, vagy juharsziruppal meglocsolva, mogyorókrémmel, vagy lekvárral, gyümölccsel.

A kész tésztába most frissen szedett, házi málna került, úgy sütöttem ki.
Készíthetjük almával, szilvával, meggyel, bármilyen gyümölccsel dúsítva is.

Ha az elkészített alaptésztához + fél csésze buborékos vizet adunk, hagyományos, vékony palacsintát süthetünk.
A csésze mérete 2dl. Az alapport én mindig dupla mennyiséggel készítem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de natúr, sütés után juharsziruppal leöntve is finom.

Amerikai palacsinta a spejzból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Csokis cruffins
Csokis cruffins

A puha vajat elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a vizet, a kovászt, a cukrot és a sót, majd kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és szobahőmérsékleten egy órá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Fánk - Almafánk
Fánk - Almafánk

1. Fél dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. 2. Mély tálba öntjük az átszitált lisztet és a közepébe mélyedést vájunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Macaron
Macaron

A macaronhoz való tojásfehérjét lefedjük, és sütés előtt néhány napig hűtőben pihentetjük. A mandulalisztet meg a porcukrot átszitáljuk, és 55 g tojásfehérjével jól összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Almagombóc
Almagombóc

Az almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk