2 bögrényi rizs (készre főzve)
1/2 l tejszín
egy kevés tej
1 cs puncs pudingpor
ízlés szerint cukor
5 db tojás
1 marék mazsola
A rizst kétszeres mennyiségű vízzel (a szokásos módon) készre főzöm.
(Ha van maradék rizs, gyorsabban megy az elkészítés.)
A kész rizsre öntjük a tejszínt és lefedjük, hogy magába szívja.
(Ha maradék, akkor felmelegíteni és úgy állni hagyni.)
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájába rakjuk a pudingot és ízlés szerint cukrot.
Pici tejjel kikeverjük, belerakjuk a mazsolát, a kicsit kihűtött rizst és a közben habbá vert fehérjét.
Jénait kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a rózsaszín masszát.
Forró sütőben készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A vajat megolvasztjuk a mézzel, de nem kell forralni, csak a a vaj olvadjon fel. Ebbe belekeverjük a porcukrot, majd ha mézes rész nem meleg a tojást is. A lisztet, szódabikarbóná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chia magot mérjük ki, majd keverjük el 2 dl tejben.Adjuk hozzá a mézet és az egészet tegyük be a hűtőbe fél órára. Ezalatt a chia megszívja magát és bezselésíti a tejet. Körülbel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű