1,5 kg hagyma
1,5 kg uborka
1,5 kg paprika
1,5 kg káposzta
1 kg sárgarépa
40 dkg cukor
7 dkg só
1/2 l 10% ecet
1 kk. borkén
1 kk. szalicil (én nátrium benzoátot raktam bele)
babérlevél, bors
A hozzávalókat legyalulom, rétegesen tálba rakom.
Az ecetbe keverem a cukrot és a fűszereket, majd ráöntöm a zöldségekre. 1 napot állni hagyom, addigra a sótól és a cukortól levet enged (pont annyi lesz, amennyi kell). Másnap üvegekbe nyomkodom és a megmaradt levet ráöntöm.
Ebből a mennyiségből kb. 10 db 7dl-es üveg lesz.
A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt zöldségekre a kikevert levet ráöntjük. Egy nagy lerázható edényben 2-3 napig érleljük. Naponta kézzel átkeverjük. Utána szorosan üvegekbe nyomkodjuk. És kész!!!!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmossuk, meghámozzuk és 3-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. Nyersen üvegekbe tesszük, adunk hozzá fűszerköményt, babérlevelet és egy vékony szál tormát. A hozzávalókb...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyűminden lehet vegyesen.. amennyi viz belefér.. tele kell önteni.. a tetejére tettem fél evőkanál citromsav, 2 teáskanál borkősavat... lezártam felráztam és megy a pincébe
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű