menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres körtelekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


tisztított körte
cukor
2-3 szegfűszeg (én őröltet használtam)
fahéj egészben
zselésítő (bármelyik jó)
1 db citrom leve és héja

Elkészítés:


A megpucolt körtét darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük, rácsavarjuk a citrom levét, egy pici vízzel (kb 1dl) feltesszük főni, majd botmixerrel pépesítjük. Belerakjuk a fűszereket és összefőzzük.
Hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt, majd kavargatva ismét felforraljuk. A fahéjat kivesszük és takarékra tesszük, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket, 10 percre fejre állítjuk, majd másnap amikor kihűltek, a spejzba rakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nekem a fűszerekhez külön erre a célra vett tartóm van (a képen ez is látszik), így nem kell bányászni a fahéjdarabokat.

Fűszeres körtelekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A tökéletes narancslekvár
A tökéletes narancslekvár

Mivel a narancslekvárba a gyümölcs héja is belekerül, így nagyon alaposan mossuk meg. Érdemes akár egy éjszakát is egészben áztatni a gyümölcsöt, majd másnap tiszta kefével gyorsan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sárgabarack-kiwi dzsem
Sárgabarack-kiwi dzsem

A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a kiwit meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, majd héjastól kis kockákra daraboljuk. A gyümölcsöket egy na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Menta lekvár:
Menta lekvár:

A mentát megmossuk, leitatjuk a fölösleges vizet róla és apróra vágjuk. A citromot héjával együtt szintén apróra daraboljuk. Az így kapott mentát és citromot egy edénybe főni tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Almaszósz
Almaszósz

Az almákat mossuk meg, hámozzuk, magozzuk ki, és vágjuk fel egyenlő darabokra. Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön, lefedve addig főzzük, míg m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk