menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos szederlekvár


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 5 kis üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,25 kg szeder,
1 zacskó zselésítő por,(dzsemfix 3:1)
35 dkg cukor (vagy annak megfelelő édesítőszer=300g fruktóz vagy 25ml folyékony édesítő)

Elkészítés:


Az gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk.
Összeturmixoljuk (én botmixerrel csináltam).
Az összeturmixolt gyümölcsöt leszűrjük, majd edénybe rakjuk, hozzáadjuk a zselésítő port, és a cukrot, majd forraljuk fel, állandó kevergetés mellet pár percig forraljuk, ezután rakjuk bele a kókuszreszeléket, forraljunk rajta még egyet és töltsük bele az üvegekbe, majd rögtön zárjuk le a tetejüket. 5 percre borítsuk fejtetőre, majd mehet be a spejzba.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha édesítővel készítjük, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják, de a fruktózt vagy a folyékony édesítőt csak a forralás után tegyük bele.

Fogyókúra mellé is tökéletes "nasi".

Kókuszos szederlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paprikalekvár
Paprikalekvár

A paprikát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. A szintén megtisztított és feldarabolt hagymával és fokhagymával együtt lábosba öntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukrozott szilva nyersen - télire recept
Cukrozott szilva nyersen - télire recept

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy zománcozott edénybe tesszük. A cukorban elkeverjük a fahéjat, na-benzoátot, vaníliás cukrot, és a keveréket a szilvára öntjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piros arany recept
Piros arany recept

A paprikát meg mossuk és a csumákat, hibás részeket eltávolítjuk. Kevés vízben puhára pároljuk. Majd botmixerrel pürésítjük. Végül szitán átpasszírozzuk így a paprika héja fenn ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát az áfonyával/ mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd félórát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk