1,25 kg szeder,
1 zacskó zselésítő por,(dzsemfix 3:1)
35 dkg cukor (vagy annak megfelelő édesítőszer=300g fruktóz vagy 25ml folyékony édesítő)
Az gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk.
Összeturmixoljuk (én botmixerrel csináltam).
Az összeturmixolt gyümölcsöt leszűrjük, majd edénybe rakjuk, hozzáadjuk a zselésítő port, és a cukrot, majd forraljuk fel, állandó kevergetés mellet pár percig forraljuk, ezután rakjuk bele a kókuszreszeléket, forraljunk rajta még egyet és töltsük bele az üvegekbe, majd rögtön zárjuk le a tetejüket. 5 percre borítsuk fejtetőre, majd mehet be a spejzba.
Ha édesítővel készítjük, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják, de a fruktózt vagy a folyékony édesítőt csak a forralás után tegyük bele.
Fogyókúra mellé is tökéletes "nasi".
A paprikát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. A szintén megtisztított és feldarabolt hagymával és fokhagymával együtt lábosba öntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy zománcozott edénybe tesszük. A cukorban elkeverjük a fahéjat, na-benzoátot, vaníliás cukrot, és a keveréket a szilvára öntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát meg mossuk és a csumákat, hibás részeket eltávolítjuk. Kevés vízben puhára pároljuk. Majd botmixerrel pürésítjük. Végül szitán átpasszírozzuk így a paprika héja fenn ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát az áfonyával/ mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd félórát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű