menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás cukros briós


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

Töltelék:

4-5 marék mazsola
kristálycukor
pici vaj vagy muffin forma

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a mazsolával és egy kevés cukorral.
Bejgliszerűen feltekerni és nagyobb darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, tetejét tojással megkenni és megszórni cukorral.
Hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).

Mazsolás cukros briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
TÚRÓS SZILVÁS KALÁCS
TÚRÓS SZILVÁS KALÁCS

élesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. majd kinyújtani a túró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér

A tojásfehérjét 2 evőkanál vízzel kemény habbá verem, majd a cukorral addig verem, amíg fényes nem lesz. Ekkor belekeverem a sütőport, az olvasztott, de már kihűlt vajat, a vaníl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kakaós püspökkenyér
Kakaós püspökkenyér

A mazsolát vízbe áztatjuk. Az aszalt fügét apróra vágjuk. A diót feldaraboljuk. A csokoládét is feldaraboljuk. A mazsolát, a fügét és a diót összekeverjük 2 evőkanál liszttel. A to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kelt kuglóf (Limara)
Kelt kuglóf (Limara)

Az élesztőt kevés langyos tejben egy tk. cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval lágy, fánktészta szerű kelttésztát dagasztok. Mikor kész kettéveszem, majd a felébe beledol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk