0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
Töltelék:
4-5 marék mazsola
kristálycukor
pici vaj vagy muffin forma
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a mazsolával és egy kevés cukorral.
Bejgliszerűen feltekerni és nagyobb darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, tetejét tojással megkenni és megszórni cukorral.
Hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).
élesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. majd kinyújtani a túró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét 2 evőkanál vízzel kemény habbá verem, majd a cukorral addig verem, amíg fényes nem lesz. Ekkor belekeverem a sütőport, az olvasztott, de már kihűlt vajat, a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát vízbe áztatjuk. Az aszalt fügét apróra vágjuk. A diót feldaraboljuk. A csokoládét is feldaraboljuk. A mazsolát, a fügét és a diót összekeverjük 2 evőkanál liszttel. A to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejben egy tk. cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval lágy, fánktészta szerű kelttésztát dagasztok. Mikor kész kettéveszem, majd a felébe beledol...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes