50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaó
25 dkg sütőmargarin (olvasztva)
2 dl langyos tej
25 dkg cukor
rum
2 evőkanál olaj
10 dkg étcsokoládé (pl. Katica)
A cukrot, a vajat, a tejet összemelegítem, majd a kakaóval elkevert kekszbe öntöm.
Még melegen 25x35-ös tálcára (tepsibe) nyomkodom és hagyom kihűlni.
A bevonót az olajjal gőz fölött felolvasztom és a kész sütire kenem. (Most mogyorós csoki lett a tetejére kenve, sima földimogyorós csokit olvasztottam meg.)
A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat keverjük habosra a nyírfacukor porral. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat. 10 dkg zabpelyhet késes robotgépben aprítsunk porrá. Adjuk hozzá a zabpehely másik felét, a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 bögre = 2,5 dl A tojasokat a cukorral,es a vaniliaval habosra kavarjuk Hozza keverjuk az olajat Utana,felvaltva, hozza adagoljuk a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű