1 liter piros szőlőlé
5 dl narancslé
5 dl édes vörösbor
1-2 db fahéj
4-5 szem szegfűszeg (őrölt is jó)
1 rúd vanília
10 dkg cukor
1 db narancs
A hozzávalókat felforralom, majd a narancsot felszeletelem és azt is hozzáadom. Forrón poharakba adagolom.
Gyerekeknek bor nélkül is lehet készíteni.
A narancsot, citromot mossuk meg és karikázzuk fel. Az asztal gyümölcsökkel együtt tegyük egy nagy tálba és öntsük rá a vörösbort. A tál tetejére helyezzünk egy fémrácsot és erre á...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA fél sárgadinnyét magtalanítjuk és meghámozzuk, majd felkockázva a turmixba halmozzuk. A nektarinokat meghámozva, feldarabolva szintén a turmixba tesszük, majd mindezt felöntjük k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vízzel és a vaníliával sűrű sziruppá főzzük. Ezután még forrón hozzákeverjük a feketekávét, és állandóan keverve hozzáadjuk a rumot, jól elkeverjük. Üvegbe töltjük, hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörösbort a cukorral felforraljuk és lehűtjük. Az aromakeveréket a szeszben feloldjuk és a borral elkeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz