30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj
öltelék :
0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,
1 vaniliáscukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.
A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük baracklekvárral. És rákenjük a túrótölteléket is.
Tojáshab : 5 tojásfehérje , 30 dkg cukor
20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( éppen csak annyi vizzel amennyi a cukrot ellepi, és közben kevergetni nem szabad! )
A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.
A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!
A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszát 6 egyenlő részre os...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd újból kikavarjúk.Belevegyítjük a vaniliát,sütőport, majd felváltva a tejet és a lisztet. A tészta felét kis tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a birsalmákat, majd negyedekbe vágjuk és eltávolítjuk a magházakat. Feltesszük főzni annyi vízben amennyi ellepi, és megvárjuk amíg megpuhulnak. Ez körülbelül 25 percet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű