1 kg csirkecomb
3 fej hagyma
pirospaprika
só
bors
vegeta
majoránna
5 gerezd fokhagyma
paradicsom
paprika
1 p. tejföl
3 evk. liszt
kevés tej
A nokedlihez:
liszt
tojás
víz
só
A hagymát apróra vágom, a zsírban megpirítom, ráteszem a megmosott húst, lepirítom, majd beleszórom a fűszereket, és fedő alatt, kevés vizet aláöntve készre főzöm.
A fokhagymát belenyomom, majd a tejfölös habarással behabarom. Egyet forralok rajta, majd a nokedlivel tálalom.
A nokedlihez a lisztbe rakom a tojást, kevés vizet, sót, kikeverem, és forrásban levő sós vízbe szaggatom. Amikor feljött a víz tetejére, leszűröm és a pörkölttel tálalom.
A hagymát apróra vágjuk és kókuszzsíron megpirítjuk, majd a kockára vágott csirkemellet is hozzáadjuk esetleg pici fűszerrel tetszés szerint ízesítjük. A cukkini belsejét kikanala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mellfiléket vékony szeletekre vágjuk és besózzuk. majd egyenként beforgatjuk őket lisztbe, felvert tojásba és a lereszelt sajtba. 2. A beforgatott mellfiléket hőálló tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk apró kockákra, és ízlés szerint fűszerezzük. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a lereszelt sajt felét is belekutyuljuk a masszába, v...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű