25 dkg liszt
15 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 nagy csipet sütőpor
ízlés szerint vanília aroma
10 dkg étcsokoládé
pici tejszín
Folyósra olvasztom a vajat, hozzákeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport és az aromát.
Habzsákból karikákat nyomok a sütőpapíros tepsibe és megsütöm.
Ha kihűlt, olvasztott csokival és cukordíszekkel díszítve kínálom.
Bármilyen formára lehet nyomni, nem csak körökre.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. Amikor már megfelelő állagú, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kettőbe osztjuk a tésztát...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűEgy kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral. A babapiskótát/kb14db/belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe/kb 3 dl együtt/ és szorosan a tortaforma aljába tesszük. Felfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszolajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, a tojást és a vanília kikapart magjait. Hozzáadjuk a mandulát, a kókuszlisztet és a sót. Összegyúrjuk a tésztát, kissé kila...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...
Elkészítési idő: max. 1 óra Nehézség: Könnyű