3 kg sárgadinnye (pucolva, magozva)
1 kg cukor
1 kis üveg rum
3 cs 3:1 zselésítő
1 rúd vanília
A dinnyét kockákra vágom, majd a vaníliával és a citromlével együtt felteszem főni.
Amíg levet enged, addig előkészítem az üvegeket.
Felforralom a dzsemet, kiveszem belőle a vanília rudakat, majd hozzáadom a rumot, egyet forralok rajta, megy hozzá a zselésítő és a cukor, Kevergetve újra felforralom, majd még forrón üvegekbe szedem.
Pár percre fejtetőre állítom, kis idő múlva visszaállítom az üvegeket, aztán mikor kihűlt, mehet a spejzba.
A paprikákat aprítógépbe teszem, belekeverem a sót, sokszor átkeverem és üvegekbe töltöm. Tartósítószer nem kell bele. A só teszi a dolgát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg rebarbara • 20 dkg eper • 5 dkg (házi) vaníliás cukor • 2-3 ek. facsart narancslé Fantasztikus ízpárok: eper és rebarbaraA rebarbara végeit levágjuk, szárá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.A citromlevét kicsavarjuk.A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét,és a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű