menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos párnácskák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2 cs Instant élesztő-14 g-
- 8 dkg vaj
- 2 tk só
- 2 dl tej + kb 1dl langyos víz
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 tojás és még
- 1 egész tojás a tetejére

Elkészítés:


Összeállítottam. Meleg helyen kelt kb 40 percig
aztán 6 részre vágtam,a részeket tepsi nagyságúra sodortam egymás után.
Nem olvasztottam a vajat,hanem puha vajjal kentem meg a lapokat,rá a sajtot
A tetejét egész tojással kentem,mert nem akartam megint a tojásfehérjét félretenni.
Mikor minden a helyére került,felkockáztam és újrakelesztettem még 20 percig.
Sütő 200 fokon 35 percig sült.- Az idő sütő függő-
Az eredeti recept: http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/foszlos-sajtos-pogacsa

Sajtos párnácskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGYLEVES *
MEGGYLEVES *

A magozott meggyet egy kisebb fazékban cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5-1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovi uborkával
Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovi uborkával

A gerslit külön, sós vízben puhára főzzük, kb. 30-40 perc alatt puhul meg. Az alaplevet felmelegítjük, beletesszük a felkockázott burgonyát, és kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Szedres-mézes almaleves
Szedres-mézes almaleves

3 nyári almát meghámozunk, 4-be vágjuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, lábasba tesszük és 6 dl vizet öntünk rá. 1 citrom levét kifacsarjuk, ráöntjük, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjü...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsi
Marika:   Boci szelet
Marika: Boci szelet

Először a túrós masszát keverjük össze úgy, hogy a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, a cirtom héjával levével jól kikeverjük és a villával áttört túrót majd a lisztet/grízt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk