menu

Családireceptkönyv.hu

Parfétorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
2 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
1/4 teáskanál sütőpor
A parféalaphoz
8 tojássárgája
1 liter tej
30 dkg cukor
Az ízesítők
10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál kakaópor
10 dkg mascarpone + fél rúd vanília
20 dkg friss meggy
5 dkg darált mák + 1 citrom reszelt héja + 1 késhegynyi őrölt fahéj
8 dl tejszín
A díszítéshez
5 dl tejszín
2-3 evőkanál porcukor
2 csomag habfixáló
fagyasztott meggy
csokidíszek

Elkészítés:


A tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal, a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

A tojásokat habosra verjük a cukorral robotgéppel (10 perc), belecsurgatjuk az olajat és a vizet. A sütőporos lisztet kézi habverővel keverjük hozzá. A tésztát a formába simítjuk és 10-12 perc alatt megsütjük. Az alaphoz a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a tejjel. Kis lángon kézi habverővel állandóan keverve besűrítjük, 4 részre osztjuk.

Az elsőhöz adjuk a felaprított csokoládét és a kakaóport, habverővel elkeverjük. A másodikhoz megy a mascarpone és a vaníliarúd kikapart belseje. A harmadikat összeturmixoljuk a meggyel. A negyedikhez adjuk a mákot, citromhéjat, fahéjat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük mindet. Másnap habbá verünk 2 dl tejszínt és belekeverjük a csokis alapba. A tortaformába belülre egy alufóliával bevont kartoncsíkot teszünk körbe, ami 5 centivel magasabb a forma pereménél.
A csokis krémet a tésztára öntjük és a fagyasztóba tesszük amíg teljesen megszilárdul. Ismét habbá verünk 2 dl tejszínt, a vaníliás alaphoz adjuk, ezt a csokis rétegre öntjük és fagyasztjuk. Így járunk el a meggyes és a mákos résszel is. Ha az utolsó réteg is keményre fagyott, díszítjük.
Az 5 dl tejszínt habbá verjük a cukorral és a habfixálókkal. A tortát bekenjük kívülről, oldalát tortafésűvel csíkosra húzzuk. A maradék tejszínhabból habzsákkal tetszés szerint rózsákat, csíkokat nyomunk a tortára. Fagyasztott meggyszemeket és csokileveleket teszünk rá.

Ezekhez olvasztott csokit kanalazunk egy zacskóba, apró lukat vágunk rá és egy darab sütőpapírra írunk vele.

A díszeket a fagyasztóba tesszük szilárdulni.

Parfétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej fagylalt
Madártej fagylalt

A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Porhanyós túrós félholdacskák
Porhanyós túrós félholdacskák

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük. A mazsol...

Elkészítési idő: 1,30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos túrógolyó zabkorpával
Kókuszos túrógolyó zabkorpával

A túrót összekevertem a zabkorpával, pitypangmézzel egy kis kókuszreszelékkel és vizes kézzel golyókat formáztam, majd beleforgattam a kókuszreszelékbe. Lehet a közepébe meggyet te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli szelet
Bejgli szelet

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk