A tésztához:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
3-4 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd összeforgatjuk. A tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (35 × 22 cm). A maradék masszát elkeverjük a kakaóporral, majd a sötét részt a világosra kenjük, közben márványos mintát húzunk bele. A lecsepegett meggyet elosztjuk a süteményen, azután a 180°C-ra előmelegített sütő középső részében 35-40 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és együtt jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémmel megkenjük a sütemény tetejét, majd a felolvasztott étcsokoládéval tetszés szerint díszítjük, de akár rá is reszelhetjük. Fogyasztás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az elkészítési idő 60 perc + a hűtés.
1. Hevítsd a sütőt 210 fokra. (Ugya milyen jó kis szó? Mindig „melegítsd elő”-t írok, gondoltam most jóóól megvariálom.) 2. A csokit tördelt egy serpenyőbe, és öntsd rá a tejszint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk és összegyúrjuk a hozzávalókkal. Egy éjszakára betesszük hűtőbe és másnap nyújtjuk és sütjük .
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk majd elkavarunk benne 1 tk cukrot és lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és meleg helyre tesszük. A vajat elmorzsoljuk a sóval elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű