50 dkg finomliszt (finom)
1 tk só
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.
Letakarva fél órát kelni hagyjuk.
Olajat forrósítunk.
A tésztát kicsit kilapítjuk, kisebb darabokat vágunk vagy tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzkodjuk, hogy kb. 1 cm vastag körök vagy téglalapok legyenek.
A forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Papírtörlőre szedjük.
Fokhagymával, sajttal, tejföllel kínáljuk.
Fokhagymás mártás:
Egy nagy tejföl,fokhagyma krém vagy fokhagyma só esetleg granulátum.... :)
A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízlete...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk. A brokkolit félig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: Az olívaolajat egy nagy lábasban felforrósítjuk. Beletesszük a megpucolt majd összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és addig pároljuk, míg a hagyma üvegesre pirul. B...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes