20 dkg liszt
3 tojás
só
2,5 dl tej
kevés ásványvíz
5 alma
3 evőkanál cukor 1 teáskanál fahéj
A sütőt 240 fokra melegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és felmelegítjük a sütőben.
A lisztből, tojásból, csipetnyi sóból, tejből és ásványvízből palacsinta tésztát keverünk.
Az almákat megmossuk,meghámozzuk, negyedeljük és kiszedjük a magházukat. Az almákat 1 cm vastag cikkekre vágjuk. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat.
A palacsinta tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin. Elosztjuk rajta az almákat.
Meghintjük fahéjas cukorral, és a sütőben (középen) 10-15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Alma helyett érett körtével, cseresznyével, szilvával, barackkal is készíthetjük a palacsintát
Tejszínhabot vagy 1 gombóc vanília fagyit kínálhatunk hozzá.
Az összes hozzávalót elkeverjük, mikrózható edénybe öntjük (én egy kb. 20 cm-es szilikon püspökkenyér formát használtam) és 800 watton kb. 8 percig mikrózzuk. Nekem ennyi idő volt,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA palacsintához a tojást elkeverjük egy kicsit, majd hozzáöntjük a tejet, a lisztet az olajat, a rumot és a csipet sót és csomómentesre keverjük. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral oszekeverjuk. Hozzá adjuk.a.tojásokat, hozzakeverjuk.a.lisztet a szódabikarbónát, a tejfölt és a folyékony mézet... Osszedolgozod jó alaposan... És 4copot s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű