1 bögre cukor,
1 bögre darált mák,
1 bögre tej,
1 bögre liszt,
2 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
½ teáskanál őrölt fahéj,
10 dkg lekvár,
vaníliás cukor a szóráshoz
Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal, majd a tejel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig.
Amikor kihűlt, hosszában vágd ketté, kend meg lekvárral, majd tedd vissza a tetejét, és szeleteld fel. Vaníliás cukorral meghintve tálald.
A banánt turmixgéppel pépesítjük, majd úgy ahogy van a turmixedényben, hozzáadjuk a kakaót,rumaromát, kókusztejet, kókuszreszeléket, mézet. Utoljára a zabpelyhet keverjük hozzá....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk. Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza. A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű