• 1 kis pohár natúr joughurt
• 2 pohár liszt
• 1/2 cs sütőpor
• 2 pohár kristálycukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt citrom héja
• 2 tojás
• 1/2 dl olaj
• gyümölcs (10-15 szem szilva, vagy 2-3 körte, vagy 2-3 alma)
• fahéj
1. Előveszünk egy mélyebb tálat, beleöntjük a pohár joghurtot. Ugyanabba a pohárba lisztet kanalazunk, és ebből 2 pohárnyit a tálba teszünk. A pohárba most cukor jön, az is 2 adagnyi. Utána 1 cs vaníliás cukor, egy kis reszelt citromhéj (a citromhéjat hanyagolhatjuk). Mehet bele 2 egész tojás. Egy kis ek olajat is rakunk bele.
2. El kezdjük robotgéppel keverni. Ezt lehet simán, egy habverővel is, mert lágy a tésztánk.
3. Egy kivajazott tepsibe beleöntjük, majd elsimítjuk.
4. Az apróra vágott gyümölcsöket rászórjuk a tetejére, meghintjük egy kis fahéjjal, majd megsütjük.
5. Ízlésesen, tetszés szerint tálaljuk.
sütési hőfok:
220°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
30x20x6 cm
A tésztába is keverhetünk fahéjat, ha kedvünk tartja.
Ne spóroljatok a sütési idővel, mert csak akkor lesz finom, omlós, puha a tésztája, ha sokáig sütitek.
A joghurtos pohár legyen a mérőedény.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A forró vízben felolvasztjuk a zsírt. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük míg elválik az edény falától. Tűzről levéve, még forrón egyenként hozzáadjuk a tojásokat....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz