4 főre
• 12 db babapiskóta
• 1,5 dl feketekávé
• 1 teáskanál rumaroma
• 1/2 l tej
• 1 zacskó főzés nélkül készítendő, csokis-mogyorós pudingpor
• 1 evőkanál Nutella
díszítéshez:
• tejszínhab
• gyümölcs
1. A babapiskótákat egy tálba tördeljük.
2. A rumaromát a kávéhoz keverjük, és meglocsoljuk vele a piskótát.
3. Előírás szerint elkészítjük a pudingot, egy evőkanál Nutellát is keverünk hozzá.
4. A pudingot a piskótára öntjük, és hűtőben néhány órát pihentetjük (másnap a legfinomabb).
5. Tálkákba szedjük, tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
Sokféleképpen variálható, nagyon finom pl. vaníliás pudinggal és gesztenyemasszával rétegezve.
Dupla adagot kétféle pudinggal szoktam készíteni.
A tészta anyagait összegyúrjuk és két lapban kisütjük. Krém: A tejet a liszttel összefőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd fokozatosan összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi tésztához, tésztához való hozzávalóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Letakarva hűtőszekrényben néhány órán át pihentetjük, de leg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Nehéz