menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves sertéscsontból


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 10-12 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


sertés tarja csont
zöldségek: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,szemes fekete bors,
4 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1karalábé, 1 zeller
só,vegeta
levestészta

Elkészítés:


A húst megmosom,és hideg vízben felteszem kis lángon főni.
Amíg felhabosodik megtisztítom a zöldségeket.
Amikor felhabosodott leszedem a habot és jöhetnek a zöldségek.
Legelőszőr mehet bele a só a szemes bors,fokhagyma és a hagyma.Ezekkel egy kicsit főzőm,tényleg csak pár percet, és utána mehetnek bele bőséggel a zöldségek.
Amikor már fő a leves egy ideje akkor teszem bele ízlés szerint a vegetát.
A húsleves egész kicsi lángon kb. 3 -3 és fél órát fő.
Amikor elkészült a zöldségekről és a húsról leszűrjük a levet.
A leszűrt levesbe megy a tészta.

Trükkök, tippek, praktikák:


idény szerint mehet bele paprika,kelkáposzta levél
Nagyon finom mellé a levesben főtt töltelék.
A levestésztát mindig külön főzöm meg .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon dinszteljük. A húst felkockázzuk, és megkapatjuk az olajon. Felöntjük vízzel, beletesszük a a megtisztított és felaprított zöldséget, majd fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsleves
Narancsleves

1. A gyümölcslét a fűszerekkel és a cukorral felfőzzük. 2. A krémport a tejszínnel habverővel kikeverjük, majd folyamatosan belekeverjük a narancslébe. 3. Tetejét felkockáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Palócleves
Palócleves

A hagymát apró kockákra vágjuk, és egy kicsi olajon megpirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst. Egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Lencseleves
Lencseleves

A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A répát és a zellert is vékony szeletekre vágjuk és egy másik edényben, kevés olajon megdinszteljük, majd a hagymához kav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk