50 dkg füstölt hús ( bordaporc)
25 dkg szárazbab (én fagyasztottat használok)
zöldség, sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
só
bors
3-4 babérlevél
2 evőkanál fűszerpaprika
A füstölt húst megmosom, a babérlevéllel, a borssal és fél fej tisztított és zúzott fokhagymával, zöldségekkel, sárgarépával, petrezselyemzölddel felteszem főzni. Amikor félig puha már, beleteszem a babot. Őrölt borssal fűszerezem. Pirospaprikát rakok bele.
Ha már félig megfőtt a bab csinálok bele nokedlit.
Berántom lisztes rántással.
A hagymát apróra vágjuk és a felolvasztott vajon megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott krumplit és almát, és 5-10 percig dinszteljük. Felöntjük az alaplével és 20 percig -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát szétnyomjuk, dinszteljük. A krumplit megfőzzük. A levét elrakjuk!!! Mindent pépesítünk, + kicsi liszt, leveskocka, + krumpli leve. 1,5-2 l legyen. Megfőzzük hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA forró olajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a felszeletelt sárgarépát és fehérrépát,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű