1 l tej ( házi tej, vagy 3,5 %-os bolti tej )
2 dl -s bolti joghurt, vagy kefír (Danone a legjobb)
A tejet felforraljuk, lehűtjük 40-50 fokra ( még meleg legyen, ne langyos)
beleöntjük egy befőttes üvegbe, üvegekbe, belerakjuk a joghurtot , kefirt elkeverjük.Melegen tartjuk legalább egy napra. Ha már sűrűbb kész a házi kefír, joghurt.
Túró készítése: Felmelegítjük lassan a kefírt, joghurtot amig kicsapódik a savó.Nem kell felforralni. Szűrőbe, konyharuhába, textilpelenkába rakjuk hogy kicsöpögjön a savó. Ha meleg van érdemes hűtőben megvárni amig kicsöpög. És kész a házi túró . Kb. 25-30 dkg túró.
A savó jó pogácsa, kenyér tésztába, illetve izesíte meg is lehet inni.
A megtisztított gyümölcs alá kevés vizet öntünk, majd puhára pároljuk. Összeturmuxoljuk, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. 2 db 30*40 cm-es tepsibe szilikonos sütőlapot helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a burgonyát. Fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk a joghurtot, sót, borsot, majd krémesre keverjük. Krumplit villával szétnyomjuk, hozzáadjuk a húst, tojást, hagymát, fűszereke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval mindkét oldalukat bedörzsöljük, és 1/2 órát pihenni hagyjuk. A tejfölt simára keverjük a mustárral, megmártjuk benne a tarja mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret összetörjük villával, vagy leturmixoljuk. Hozzáadjuk az édesítőszerrel felforralt vizet, miután kissé kihűlt. Jól összekeverjük a citromhéjjal. Fagyasztóba tesszük. Hagyj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű