menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Előző esti kovász:
250 g kenyérliszt (BL-80-as)
6 g (fontos, hogy gramm, nem dkg) friss élesztö
165 ml víz

előző esti kovász
375 g kenyérliszt
210 ml víz
25 g vaj
10 g friss élesztő
12 g só
egy csipet aszkorbinsav
2 evőkanál burgonyapehely

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
332. Nagy kifli
332. Nagy kifli

A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzá tesszük készítünk, beleöntjük a vizet, a vajat, a tejfölt és az élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, 45 -60 percet kelesztjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Diétás puha kalács
Diétás puha kalács

ELKÉSZÍTÉSE: Az élesztőt elhabarjuk a tejszínnel és a langyos vízzel. Összekeverjük a száraz hozzávalókat (a kakaó kivételével), a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kenyér gm 1.
Kenyér gm 1.

tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez és tésztát készítünk. 30 percig kel, 170C-on sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk