Előző esti kovász:
250 g kenyérliszt (BL-80-as)
6 g (fontos, hogy gramm, nem dkg) friss élesztö
165 ml víz
előző esti kovász
375 g kenyérliszt
210 ml víz
25 g vaj
10 g friss élesztő
12 g só
egy csipet aszkorbinsav
2 evőkanál burgonyapehely
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval. Hozzá tesszük készítünk, beleöntjük a vizet, a vajat, a tejfölt és az élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, 45 -60 percet kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉSE: Az élesztőt elhabarjuk a tejszínnel és a langyos vízzel. Összekeverjük a száraz hozzávalókat (a kakaó kivételével), a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olv...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepestejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez és tésztát készítünk. 30 percig kel, 170C-on sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű